Geen Pensioen voor Belgische Nazi's


 

„Onderschrijf de petitie: Geen pensioen voor Belgische nazi’s.

Deze petitie gaat uit van de Groep Burgers voor de Herinnering en voor de Toekomst, pasderetraitepourlesnazis@gmail.com.

We kunnen niet aanvaarden dat voormalige Belgische SS-officiers en aanhangers van de nazi’s regime onder Hitler, nu nog, pensioen krijgen van Duitsland, zelfs aan de weduwen en of aan hun kinderen. Er zouden 2500 mensen zijn die in België pensioen ontvangen omdat ze Hitler steunden. Het gebeurt ook in andere landen. Dit is geen petitie tegen Duitsland, maar voor Herinnering en Toekomst.

Wat doet de Belgische Parlement en de regering? De Duitse bondskanselier zou een einde moeten maken aan deze praktijken, in welk land dan ook. Duitsland is een democratische staat, die een grote invloed heeft op het Europees continent. Duitsland mag deze vraag niet onbeantwoord laten. Duitsland moet initiatieven nemen om een einde te stellen aan deze praktijken. De Verenigde Staten hebben al het gedaan, en heeft een wet gestemd in 2004.
Europa heeft principes. De Europese instellingen moeten reageren want deze praktijken bestaan ook in andere landen van de Europese Unie.

Update 31/10/2016: Stuur een mail met je naam, voornaam, gemeente, adres of e-mail naar pasderetraitepourlesnazis@gmail.com .zo vraagt een vertegenwoordiger
Le groupe citoyen "Pour la mémoire, pour l'avenir" en dus niet  van de Groupe Mémoire/Groep Herinnering, oproep van Le groupe citoyen die we graag ondersteunen.
Noot: de oproep is ons bezorgd door de heer Alvin Deconinck, die voorkomt op de ledenlijst van de Groupe Memoire/Groep Herinnering. Maar de vereniging stond er op deze rechtzetting te doen.